Spännande uppgörelse väntar i Falkenberg Classic

RHK-förarna i topp 2024, fr v: Jonas E Pölda, Rasmus Bencsik, Nicklas Nilsson och Reine Bergström.

Det har blivit mycket intressant i toppen av RHK-tabellen inför finalen Falkenberg Classic. I den totala RHK-tabellen har både Jonas E Pölda och Nicklas Nilsson full pott, det vill säga åtta segrar i årets mästerskap och 96 poäng. De två sämsta resultaten skall räknas bort, alltså kan de inte få fler poäng i tabellen än de redan har, även om de vinner i Falkenberg.

Däremot kan det hända att de får sällskap i toppen av Rasmus Bencsik och Reine Bergström. Bencsik har vunnit alla race utom ett i år och tar han en seger i Falkenberg hamnar han också på full poängpott. Bergström har också vunnit åtta race i år, men eftersom det var för få deltagare i Karlskoga i hans klass fick han bara halva poäng, men om han tar en dubbelseger i finalen kommer han också upp i full pott.

Men vi kommer ändå inte att få fyra mästare, för det finns särskiljningsregler som säger att bilen från den äldsta perioden har högre prioritet, alltså kommer Pölda och Bergström att göra upp om mästartiteln, men då måste båda vinna båda racen!

I Riksmästerskapet är läget lite annorlunda. Där räknar man inte bort några poäng. I Formel leder Nicklas Nilsson på 96 poäng, Rasmus Bencsik är tvåa på 92 poäng och Janne Lindqvist är trea på 79 poäng.

I Standard leder Jonas E Pölda på 96 poäng före Josef Viktorsson 80 poäng och Gunnar Arestav på 70 poäng.

I GT-klassen leder Reine Bergström på 83 poäng före Arvid Viktorsson 60 poäng och Bengt-Åke Bengtsson på 52 poäng.

Närmare 140 historiska bilar kommer att kämpa om de sista poängen i finalen den 14-15/9.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram