Jubileumsfilm och historisk racing i Anderstorp

Det har blivit dags för årets fjärde och näst sista deltävling i Riksmästerskapet för historisk racing. Tävlingen hålls på den gamla F1-banan Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Precis nu i dagarna släppte SVT-play en liten dokumentärfilm om F1-tävlingarna som kördes på Scandinavian Raceway mellan 1973-1978. En helt otrolig prestation av klubben i det lilla Anderstorp. Man fick hjälp av Big Bengt på High Chaparral som byggde ett hotell med 200 bäddar. Premiärloppet 1973 blev en succé med mycket publik och Ronnie Peterson fick sånär ta sin första F1-seger, men en smygande punktering förpassade honom till andraplatsen.

När RHK ändrar banan till helgen får vi se bilar från 1960-1990, 130 st totalt fördelade på sju heat, med Riksmästerskapsstatus för Formelbilar, Standardbilar och GT/Sportvagnar. På fredag körs test hela dagen. På lördag kval på förmiddagen och race på eftermiddagen, som avslutas med gemensam grillfest i restaurangen. På söndagen körs ytterligare ett race för alla heat.

Välkomna 😊

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram